Des de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya i la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona organitzem la Trobada Nacional que tindrà lloc el proper diumenge 28 d’abril de 2024 a Barcelona per celebrar els 600 anys de gegants al país. L’acte compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Com que aquest any 2024 no hi haurà Ciutat Gegantera per manca de candidatures, l’acte vol ocupar aquest espai de forma excepcional per commemorar l’efemèride a nivell de país. De fet, està previst que sigui una de les trobades més grans que s’hagin fet mai a casa nostra. Es preveu que hi participin més de cent colles, que ja es poden inscriure al formulari habilitat per l’organització i que es pot trobar aquí: FORMULARI D’INSCRIPCIÓ. Properament començarem a anunciar les colles inscrites.

La diada comptarà amb quatre cercaviles que sortiran de quatre espais emblemàtics de Barcelona (el parc de la Ciutadella, el monument a Rafael de Casanova, el Born i l’estació del Nord) i es trobaran al passeig de Lluís Companys, amb l’Arc de Triomf com a protagonista. Aquí us expliquem els espais provisionals de la diada.

Per acabar, hi haurà la ballada protocol·lària dels Gegants de l’Agrupació i dels Gegants de la Ciutat, així com el ball final de totes les colles participants. Aquí hi trobareu els horaris provisionals de la diada.

Tota la informació de l’acte i de l’aniversari es pot trobar als webs de les dues federacions: www.gegants.cat i www.gegantsbcn.cat