L’any 2024 és una data clau pel moviment geganter barceloní: se celebren els 600 anys de la primera referència escrita d’un gegant municipal. Aquell any es recull al Llibre de les Solemnitats de Barcelona el primer document on hi consta la participació de ‘Lo Rey David ab lo Giguant’ a la processó de Corpus.

Per tot plegat, creiem que aquest aniversari és una oportunitat fantàstica per donar a conèixer el fet geganter, posar-lo en valor i celebrar aquests sis segles d’història a casa nostra. Cal que sigui un aniversari dels Gegants de la Ciutat, com a primers gegants documentats a Europa, però també un aniversari de tots els gegants i gegantes dels diversos barris, associacions i escoles de Barcelona. En aquest sentit, es treballa amb una programació que pretén fer excepcionals els actes que ja se celebren habitualment aportant-hi elements singulars per l’aniversari. Però també es proposen actes especials i extraordinaris que posaran la cirereta al pastís.

La programació extraordinària de l’aniversari es va iniciar per Santa Eulàlia del 2023 i finalitzarà a finals del 2024. Per fer més participativa la celebració, us animem a sumar-vos a l’aniversari incloent la vostra activitat en aquest enllaç. D’aquesta manera, després de valorar l’activitat, en podrem fer promoció al web.

Troba aquí tota l’agenda dels 600 anys amb les properes activitats, xerrades i exposicions.

Aquí trobaràs tota la informació de la Trobada Nacional de Gegants que tindrà lloc el diumenge 28 d’abril a Barcelona. I aquí el FORMULARI D’INSCRIPCIÓ DE VOLUNTARIAT.

També t’animem a fer servir la imatge gràfica dels 600 anys, que et pots descarregar aquí junt als logotips de la Coordinadora i l’Agrupació.

Descobreix aquí els objectius dels 600 anys